ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AYDIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • KURUM HAKKINDA
    • İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ
    • GEREKLİ BELGELER
  • YAYINLAR
    • TARIM TV
    • TÜRK TARIM ORMAN DERGİSİ
    • TARIM ORMAN BÜLTENİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
    • HAYVANSAL ÜRETİM
    • ORGANİK TARIM İYİ TARIM
    • GIDA VE BESLENME
    • TARIMSAL ALTYAPI
    • MİRAS DEVİR SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • TOPRAK, GÜBRE VE SU
    • AYDIN TARIM MASTER PLANI
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
  • COVID-19 TEDBİRLERİ
  • GIDANI KORU
  • KYS-İKS
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE EL KİTABI (KEK)
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
    • GÖREV TANIMLARI
    • ORGANİZASYON ŞEMALARI
    • TALİMATLAR
    • İŞ AKIŞ ŞEMALARI
    • FORM VE TABLOLAR
  • TİMER
  • ANALİZ (TOP. BİTKİ, S. SUYU)
  • HAVA DURUMU
  • TARIMSAL DESTEKLER
  • DİTAP
  • KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Duyuru

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN "KURBAN REHBERİ"

17.7.2020 / Gösterim Saysı : 295 / Arşiv

​

Tarım ve Orman Bakanlığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alacaklara yol gösterecek "kurban rehberi"ni yayımladı.

Güncellenen rehber, hayvanların sevklerinde, alımı ve satımı ile kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" mobil uygulaması hakkında vatandaşların bilgilendirilmesini içeriyor.

Sağlıklı hayvanların belirgin görünüşleri, kurbanlıkların özellikleri ve yaş tayini için bilgiler yer alan rehbere göre, kurban edilebilmesi için koyun ve keçinin bir, sığır ve mandanın iki, devenin ise beş yaşını doldurmuş olması gerekiyor. Altı ayını tamamlayan koyun da bir yaşını doldurmuş gibi gösterişli olması halinde kurban edilebiliyor.

Kurbanlık seçiminde dikkat edilecek konuların altı çizilen rehberde, sığır ve manda ile koyun ve keçinin küpesinin olup olmadığına bakılmasının önemi vurgulandı. Rehberde, şu önerilerde bulunuldu:

"Çok zayıf, gebe ya da yeni doğum yapmış hayvanlar olmamalı. Hayvanın kılları düzgün ve parlak, bakışları ve dış görünümü canlı olmalı. Yüksek ateş, salyası ve gözde akıntısı olmamalı. Pis kokulu ishali ve burun akıntısı olmamalı. Öksürük ve nefes darlığı yaşamamalı. Çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olmamalı. Yara, şişlik ve ödemi olmamalı. Hayvan varlığının devamı açısından öncelikle erkek hayvanlar kurban olarak tercih edilmeli."

Rehberde kurbanlık kesimi, deri yüzme ve tuzlama, karkas parçalama, iç organların çıkarılması ve sonrasında tüketmeden önce etlerin dinlendirilmesi ve saklanmasına ilişkin ayrıntılı bilgi yer alıyor.

Kurbanlıkların, onay belgeli ve belirlenmiş yerlerde kesilmesi gerektiği belirtilen rehberde, cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık kesimi yapılmaması istendi.

Kurban_Rehberi_2020.pdf

kurban_afis_2020.jpg


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Ekmeğini İsraf Etme

Ekmeğini İsraf Etme

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Yeşil Masa Projesi

Yeşil Masa Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

İLETİŞİM

    Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Adnan Menderes Mahallesi Yahya Kemal Caddesi. No:2 09010 AYDIN

  • Telefon : 0256 211 30 00 (4 Hat)

  • Faks : 0256 211 30 10

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​