Aydın
Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzce; 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri
çerçevesinde, süt hakkında toplumu bilinçlendirmek, tüketimin arttırılmasını
teşvik etmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Belediye meydanında sütlaç dağıtımı yapıldı.
Belediye
Meydanında yapılan etkinlikte, İl Müdürü Ahmet ÖKDEM, İl Müdür Yardımcıları ve
Şube Müdürleri, vatandaşlara sütlaç ikramında bulundular. Sütlaç ikramına yoğun
ilgi gösteren vatandaşlar
memnuniyetlerini dile getirdiler.
Birleşmiş
Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından alınan bir kararla 1956
yılından beri üye ülkelerce "21
Mayıs Dünya süt Günü’’olarak kutlanmaktadır. Süt ve süt ürünleri 7 den 70
e herkesin tüketmesi gereken ürünlerdir. Yüksek kalitede protein içeren
sütün hergün tüketilmesi gereklidir. Sütte bulunan proteinler hücre ve dokuların
oluşmasını , saç ve tırnakların gelişmesini ,kemiklerin ve kasların gelişmesini, bağışıklık sisteminin
güçlenmesini sağlar. Süt aynı zamanda fosfor, magnezyum, çinko ve selenyum gibi
bir çok değerli mineraller ile birlikte
A, B ve D vitaminlerini de barındırmaktadır.Süt
ve süt ürünleri kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında ana besin kaynaklarıdır.
Ülkemiz
süt üretimi alanında dünya sıralamasında üst sıralarda yer almasına rağmen
tüketimi konusunda son sıralarda
bulunmaktadır. Pek
çok Avrupa ülkesinde yıllık ortalama 100 lt olan süt tüketimi, ülkemizde yıllık
24-26 lt. seviyelerindedir. Özellikle
çocukların beslenmesinde süt ve süt ürünleri çok önemlidir. Bu nedenle
Bakanlığımızca 2012-2018 yılları arasında Milli Eğitim ve Sağlık bakanlığı ile
birlikte ‘’ Okul Sütü Programı’’ yürütülmüştür. Okul sütü projesi, süt tüketim
bilincinin çocuklarımıza kazandırması açısından önem arz etmektedir.
Bakanlığımız süt tüketimine verdiği önemin yanı
sıra uygulamaya koyduğu projeler ile süt üreticilerini parasal olarak
desteklemektedir.