İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz gıda kontrolörleri tarafından gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla 09-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında turizm şehri ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Kuşadası, Didim, Söke ve Germencik ilçelerimizdeki yol güzergahları üzerinde bulunan çöp şiş restorantlarına denetim ve kontrol seferberliği düzenlenmiştir.
5996 sayılı Kanun doğrultusunda yayımlanan Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği yönünden denetimler yapılmıştır.
Denetlenen 34 çöp şiş restoran işletmesinden 1 işletmeye idari yaptırım uygulanmış, 8 işletmeye asgari teknik ve hijyenik şartları sağlaması için süre verilmiş olup, verilen süre sonunda tespit edilen eksikliklerin giderilip giderilmediğine yönelik gerekli takip denetimleri İl Müdürlüğüzce yapılmaktadır.
Tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları amacıyla İl/İlçe Müdürlüklerimiz kontrol görevlisi ekiplerimiz tarafından denetimler devam edecektir.