T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AYDIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    TARIMSAL DESTEKLEME-ASKI İCMALLERİ
    TARIMSAL DESTEKLER
    ANALİZ (TOP. BİTKİ, S. SUYU) VE BİRİM FİYATLAR
    İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • İÇ KONTROL TANIMI, AMACI VE SUNUM
    • ETİK KURALLAR
    • MİSYON, VİZYON VE KALİTE POLİTİKAMIZ
    • SÜREÇLER
    • İŞ TANIMLARI
    • ORGANİZASYON ŞEMALARI
    • FORM VE TABLOLAR
    • MEVZUAT
    TİMER
    HAVA DURUMU
    KKYDP BAŞVURU
    İRAP
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    VALİLİK TEBLİĞLERİ
    AYDIN'IN DÖRT EFESİ (İNCİR,KESTANE,ZEYTİN,PAMUK)
    TARIM ORMAN BÜLTENİ
    BİTKİSEL ÜRETİM
    HAYVANSAL ÜRETİM
    ORGANİK TARIM İYİ TARIM
    GIDA VE BESLENME
    TARIMSAL ALTYAPI
    MİRAS DEVİR SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ
    TARIMSAL DESTEKLEMELER
    TOPRAK, GÜBRE VE SU
    AYDIN TARIM MASTER PLANI
    ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksAydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Akdeniz Meyvesineği Kitlesel Tuzakları Üreticilerle Buluştu

18.09.2023 / Gösterim Sayısı : 65 / Arşiv

​

Kuşadası ilçesi Davutlar mahallesinde 14. 09.2023 tarihinde düzenlenen toplantıda Akdeniz Meyvesineği'nin biyoteknik mücadelesinde kullanılmak üzere Ege İhracatçı Birliklerinden temin edilen 5.000 adet tuzağın dağıtımı yapılmıştır. Tuzaklar Kuşadası ilçemizde uygulanmakta olan Turunçgil Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi ( EKÜY ) Projesine dâhil üreticilerimize dağıtılmıştır. Bu tuzaklar ile kimyasal ilaçlar kullanılmadan zararlı ile mücadele edebilmek ve farkındalık yaratmak amaçlanmıştır. Ayrıca biyoteknik mücadele yapan üreticilerimiz Bakanlığımızın ''Biyoteknik Mücadele Destek'' ödemesinden de yararlanabilmektedir.

Turunçgil EKÜY bahçesine düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Müdürü Gürsel DOĞAN ''Akdeniz Meyvesineğinin   turunçgil bahçelerinin ana zararlısı olduğunu meyveleri kurtlandırmak suretiyle dökümlere ve meyve kalitesinin düşmesine yol açtığını aynı zamanda dış karantinaya tabii olup ihracatta toleransı sıfır olduğundan meyve ihracatında da sorunlara neden olarak ülkemiz ekonomisi açısından önem arz ettiğini dile getirmiştir.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet ÖKDEM konuşmasında ''İlimizde 45.472 da.  alanda turunçgil üretimi yapılmakta olduğunu ve rekoltenin bu yıl iyi olduğunu söylemiştir. Turunçgil bahçelerimizde üretim ve verim kaybı yaşanmaması için Akdeniz Meyvesineği ile mücadelenin yapılmasının öneminden ve  İlimizde ''Akdeniz Meyvesineği mücadelesi kapsamında 17 ilçede, 36 personelden oluşan 17 ekip ile çalışmaların aralıksız yürütüldüğünden,  bu çalışmalarda ilimiz genelinde bahçelerde asılı olan monitör tuzaklardaki sayımlarla bitki fenoloji takiplerinin birlikte değerlendirilerek, mücadele zamanının belirlendiğini, üreticilere duyurulduğunu ve yapılan mücadelelerin takibinin devam ettiğini , ayrıca biyoteknik mücadele yapan üreticilerimizin Bakanlığımızın Biyoteknik Mücadele Destek ödemesinden de yararlanabileceğini'' belirterek konuşmasını tamamlamıştır.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Hayrettin UÇAK ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Başkanı Davut ER, yaptıkları konuşmalarda ''üreticilerimiz ile ihracatçılarımızın sıklıkla bir araya geldiğini son yıllarda yapılan toplantılarda özellikle kalıntısız üretim konusu üzerine yoğunlaştıklarını belirtmişlerdir.  Ege bölgemizin birçok ilinde toplu mücadele içinde olduklarını, dağıtmış oldukları tuzaklarla iyi bir sezon geçirilmesi temennisinde bulunmuşlardır.

Konuşmaların ardından hazırlanan tuzaklar bahçedeki ağaçlara asılarak üreticilerimize uygulamalı olarak kullanılmaları gösterilmiştir​


Fotoğraf Galerisi (15)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
Okullarda Kooperatifçilik, Sucul İstilacı Türl ...
...
Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirl ...
...
Pamuk Üreticilerimizin Dikkatine!
...
Dünya Gıda Günü Öğrencilerle Kutlandı
...
Tarım Sigortaları Kapsamında Eylülde Üreticile ...
...
Bitkisel Üretimde 2025-2027'De Yapılacak Yeni ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Adnan Menderes Mahallesi 508 Sokak DışkapıNo:1/A 09010 AYDIN

  • Telefon : 0256 211 30 00 (4 Hat)

  • Faks : 0256 211 30 10

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI