T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TARIMSAL GİRİŞİMCİLER İÇİN GÜVENLİ DİJİTAL PAZARLAMA (DIGIAGRIMARK) PROJESİNİN PERSONEL EĞİTİMİ FAALİYETİ PORTEKİZ’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yayın Tarihi : 21.04.2022

Erasmus+ Programı kapsamında Aydın Valiliği (AB ve Dış İlişkiler Bürosu) koordinatörlüğünde yürütülmekte olan ve Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak proje ortağı olduğumuz "Safe Digital Marketing for Agripreneurs-DIGIAGRIMARK" (Nr.2020-1-TR01-KA204-094469) başlıklı yetişkin eğitimi stratejik ortaklık projesinin Öğrenme, Öğretme, Eğitim Faaliyeti "E-Öğrenme için Eğitim" 05-08 Nisan 2022 tarihlerinde, proje ortağı NEWTIE'nin ev sahipliğinde, Portekiz'in Porto kentinde gerçekleştirildi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin eğitim faaliyetine, projenin koordinatörü Aydın Valiliği (AB ve Dış İlişkiler Bürosu), proje ortakları Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Institute of Entrepreneurship Development (IED-Yunanistan), Sosyal Etki ve Yenilikçi Eğitim Derneği (SOYED), Portekiz- Baldaque & Alves da Silva, Lda (NEWTIE-Yunanistan), European Grants International Academy SRL (EGInA- İtalya), Söke Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (TAYEM), Inercia Digital SL (INERCIA- İspanya)'den toplam yirmi bir personel katıldı.

NEWTIE'ın açılış konuşmalarıyla başlayan eğitim faaliyetinin ilk gününde proje koordinatörü Aydın Valiliği, LTT faaliyetinin hedefleri, programın içeriği, program kuralları ve destekleyici belgelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Dört gün devam eden faaliyet süresince, tarımsal girişimcilerin ve eğitim verecek uzmanların faydalanacakları içerikler, çevrimiçi eğitim materyallerinin hazırlanmasında kullanılacak olan programlar ve platformlara dair eğitim programında, LMS (öğrenme yönetim sistemleri), H5P, Lumi, Web 2.0 araçları (Canva, Powtoon, Clipchamp, Quizzes) gibi programlar ile Digiagrimark Moodle eğitim platformuna nasıl kayıt olunacağı, platformun nasıl kullanılacağı, eğitim materyallerinin nasıl yükleneceği, eğitime katılanların nasıl izleneceği teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı, atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitimler sonunda katılımcıların eğitim esnasındaki tasarımları ve oluşturdukları materyaller üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Eğitimin sonunda eğitim faaliyetinin (LTTA) program kuralları, destekleyici belgeler ve yaygınlaştırma faaliyetleri ilgili hatırlatmalar ve görev paylaşımları yapıldı. Eğitimin katılımcılar tarafından değerlendirilmesinin ardından, eğitim sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.