19-27 Kasım 2018 tarihleri arasında
Avrupa Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürlüğünün (DG SANTE) Sağlık
ve Gıda Denetimleri ve Analizleri Müdürlüğü (FVO) tarafından "AB'ye ihraç
edilen kuru incirdeki aflatoksin kontaminasyonunu kontrol etmek üzere yürürlükte
olan sistemlerin değerlendirilebilmesi amacıyla Aydın ve İzmir illerinde misyon
ziyareti gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen misyon ziyareti sonrası,
gönderilen tavsiye rapora istinaden Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel
Müdürlüğü tarafından İl Müdürlüğümüzde 18-21 Haziran 2019 tarihleri arasında
kontrol görevlilerine yönelik HACCP Tetkik Eğitimi, Gıdalardaki Mikotoksin
Seviyelerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama, AB, AB Dışı
Ülkelere İhracat ve Hızlı Alarm (RASFF) konularında eğitim düzenleme kararı
alınmış ve tarafımıza resmi yazı ile bildirilmiştir.
Söz
konusu eğitime Gıda ve yem Şube Müdürlüğümüz ve ihracat yetkisi bulunan
ilçelerimizden yaklaşık 25 adet kontrol görevlisi personelimiz katılmış olup,
Bakanlığımız tarafından hazırlanan program çerçevesinde 1. Ve 2. Gün HACCP ve Mikotoksin Numune alma
esasları hakkında teorik olarak eğitim verilmiş
3. Gün anlatılan bilgiler ışığında Ortaklar OSB adresinde faaliyet
gösteren Suer Gıda adlı firmamızda uygulamalı eğitim verilmiştir. 4. Gün AB ve
AB dışı ülkelere Kuru Meyve İhracatı, ve Hızlı Alarm Sistemi konularında
verilen eğitimle program son bulmuştur.