T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

HACCP Tetkik Uygulamaları, İhracat ve Mikotoksin Numune Alma Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 25.06.2019

19-27 Kasım 2018 tarihleri arasında Avrupa Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliği Genel Müdürlüğünün (DG SANTE) Sağlık ve Gıda Denetimleri ve Analizleri Müdürlüğü (FVO) tarafından "AB'ye ihraç edilen kuru incirdeki aflatoksin kontaminasyonunu kontrol etmek üzere yürürlükte olan sistemlerin değerlendirilebilmesi amacıyla Aydın ve İzmir illerinde misyon ziyareti gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen misyon ziyareti sonrası, gönderilen tavsiye rapora istinaden Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından İl Müdürlüğümüzde 18-21 Haziran 2019 tarihleri arasında kontrol görevlilerine yönelik HACCP Tetkik Eğitimi, Gıdalardaki Mikotoksin Seviyelerinin Resmi Kontrolü İçin Numune Alma, Numune Hazırlama, AB, AB Dışı Ülkelere İhracat ve Hızlı Alarm (RASFF) konularında eğitim düzenleme kararı alınmış ve tarafımıza resmi yazı ile bildirilmiştir.

            Söz konusu eğitime Gıda ve yem Şube Müdürlüğümüz ve ihracat yetkisi bulunan ilçelerimizden yaklaşık 25 adet kontrol görevlisi personelimiz katılmış olup, Bakanlığımız tarafından hazırlanan program çerçevesinde  1. Ve 2. Gün HACCP ve Mikotoksin Numune alma esasları hakkında teorik olarak eğitim verilmiş  3. Gün anlatılan bilgiler ışığında Ortaklar OSB adresinde faaliyet gösteren Suer Gıda adlı firmamızda uygulamalı eğitim verilmiştir. 4. Gün AB ve AB dışı ülkelere Kuru Meyve İhracatı, ve Hızlı Alarm Sistemi konularında verilen eğitimle program son bulmuştur.