T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Teknik Personel İncir Değerlendirme Toplantısında

Yayın Tarihi : 25.06.2019

İl Müdürlüğümüz  zeytin toplantı salonunda,   21.06.2019 tarihinde   başta incir hastalık ve zararlıları olmak üzere Ekşilik Böcekleri, Sirke Sinekleri, Akdeniz Meyve Sineği, Entegre Mücadele (EM), Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi  (EKÜY) başlıklı konuların yer aldığı eğitim ve değerlendirme toplantısı yapıldı. İl Müdürlüğümüzde görevli konu sorumluları ile Erbeyli İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü konu uzmanlarının hazır bulunduğu toplantıya 17 İlçe Müdürlüğümüzde görevli teknik personel ile birlikte 37 kişilik katılım sağlanmıştır. İl Müdürümüz Ahmet ÖKDEM yaptığı açılış konuşmasında İncirin ilimizdeki 369.020 da ekiliş alanı ile 186.346 ton yaş, 62.000 kuru incir üretimine imkan tanıdığına dikkat çekerek (TÜİK,2018 ), ilimizden 39.071 ton kuru incir ile 159 ton taze incir ihracatının gerçekleştiğini dile getirmiştir. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın ÇELİK ise  İlimiz için  önemli olan incir, zeytin, kestane , pamuk ve turunçgil  üretimini olumsuz  etkiliyen hastalık ve zararlılara karşı ilimizde yürütülen çalışmaların öneminden ve Bakanlığımıza haftalık bildirilen tuzak  sayım sonuçlarının aksatılmadan yürütülmesi için, ilçelerden ilimize olan veri akışının titizlikle yapılması konusunda  konuşmasında vurgu yapmıştır. İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar, ilçelerinde yürüttükleri arazi çalışmalarının yanısıra üreticilere yönelik yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra yapılan çalışmalar tartışılarak, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuş olup, yapılan çalışmaların ilçeler arasında paylaşımlarına imkan tanınmıştır.

Sorulan soruların Erbeyli İncir Araştırma Enstitü Müdürlüğü konu uzmanları ve il konu  sorumluları tarafından cevaplandırılmasından ve tüm katılımcıların yaptıkları değerli katkılardan sonra toplantı sonlandırılmıştır.