T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İLİMİZDE “ÇİĞ SÜT KALİTESİNİN ARTIRILMASI VE AFLATOKSİN OLUŞUMUNUN ENGELLENMESİ BÖLGE TOPLANTISI” DÜZENLENDİ

Yayın Tarihi : 26.10.2021

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı "Çiğ Süt Kalitesinin Arttırılması ve Aflatoksin Oluşumunun Engellenmesi Bölge Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Aydın, İzmir, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta, Eskişehir ve Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlerinin yanı sıra söz konusu İllerden Sivil Toplum Kuruluşları, Birlikler, süt üreticileri, süt işleyen ve yem üreten işletmelerin temsilcileri katıldı.

Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Sayın Burhan DEMİROK, Altyapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Sayın Emre GÜRÇAY ile Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Filiz YILDIZ AKGÜL, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Dr. Ömer SEVİM ve Ziraat Yüksek Mühendisi Sayın Alper PEKİN tarafından çiğ sütte kalitenin arttırılması, Aflatoksin oluşumunun önlenmesi için yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken hususların detaylı olarak anlatıldığı, sektör ile ilgili sivil toplum kuruluşlarını temsilen Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Sayın Ahmet ERTÜRK'ün konuşma yaptığı programın son bölümünde Süt Üretimi ve İşleme Sektörünün sorun ve çözüm önerilerine ilişkin talepleri ve önerileri konuşuldu.