ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AYDIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • KURUM HAKKINDA
    • İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ
    • GEREKLİ BELGELER
  • YAYINLAR
    • TARIM TV
    • TÜRK TARIM ORMAN DERGİSİ
    • TARIM ORMAN BÜLTENİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
    • HAYVANSAL ÜRETİM
    • ORGANİK TARIM İYİ TARIM
    • GIDA VE BESLENME
    • TARIMSAL ALTYAPI
    • MİRAS DEVİR SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • TOPRAK, GÜBRE VE SU
    • AYDIN TARIM MASTER PLANI
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
  • COVID-19 TEDBİRLERİ
  • GIDANI KORU
  • KYS-İKS
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • KALİTE EL KİTABI (KEK)
    • SÜREÇLER
    • PROSEDÜRLER
    • GÖREV TANIMLARI
    • ORGANİZASYON ŞEMALARI
    • TALİMATLAR
    • İŞ AKIŞ ŞEMALARI
    • FORM VE TABLOLAR
  • TİMER
  • ANALİZ (TOP. BİTKİ, S. SUYU)
  • HAVA DURUMU
  • TARIMSAL DESTEKLER-ASKI İCMALLERİ
  • DİTAP
  • % 50 HİBE DESTEKLİ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI
  • VALİLİK TEBLİĞLERİ
  • İRAP
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Duyuru

Gıda Amaçlı Salep Üretimi

4.2.2022 / Gösterim Saysı : 718 / Arşiv

​Bakanlığımızca 24.01.2022 tarihinde yayımlanan "Gıda Amaçlı Salep Üretimi Genelgesi"  (2022/1) kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan çiftçilerimiz, salep bitkisinin yurtiçinde üretilmesi ve tüketilmesi kaydıyla, aşağıda belirtilen hükümler çerçevesinde gıda amaçlı salep bitkisi üretimi yapabilecektir. Buna göre;

  1. Üretimin her aşaması İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri gözetiminde yapılacaktır.
  2. Üretim yapmak isteyen çiftçilerin, üretim yerinin bulunduğu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne, bu Genelge ekinde yer alan Salep Üretimi Başvuru Formu (EK 1) ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
  3. Üretim için ihtiyaç duyulan anaç salep yumruları, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinden temin edilecektir. Üretim için temin edilen yumrulara ait fatura, Salep Üretimi Başvuru Formu ekinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ibraz edilecektir.
  4. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, üretim yerini ve yetiştiricilik amacıyla temin edilen yumru miktarını yerinde tespit ederek tutanağa bağlayacaktır.
  5. Çiftçiler hasat zamanını, en az 2 hafta önceden İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirecektir.
  6. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, hasat işlemini yerinde kontrol ederek, kaç adet/kg yumru elde edildiğini tespit edecektir. Tespit edilen yumru miktarı ekte yer alan Salep Hasat Formuna (EK 2) işlenip  Salep Hasat Formunun bir nüshası üreticiye verilecek, bir nüshası ise üretici dosyasında muhafaza edilecektir.
  7. Nakliye işlemlerinde Salep Hasat Formu kullanılacaktır.
  8. Salep üreticileri, Salep Hasat Formu üzerindeki yumru miktarı kadar satış yapabilecektir.
  9. Üreticiler kendi ihtiyaçlarını karşılamak üzere ikinci ve sonraki yıllardan itibaren anaç salep parseli kurabilecektir. Anaç salep parselleri İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin gözetiminde ve kayıtlı olarak kurulacaktır. Denetim ve takip işlemleri, yumru üretimindeki kurallara tabi olacaktır.

 Değerli üreticilerimize önemle duyurulur.

Basvuru+Formu+Ek+1.docx

Hasat+Formu+Ek+2.docx





E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Adnan Menderes Mahallesi 508 Sokak DışkapıNo:1/D 09010 AYDIN

  • Telefon : 0256 211 30 00 (4 Hat)

  • Faks : 0256 211 30 10

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​