ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
AYDIN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMUMUZ
    • İL MÜDÜRÜ
    • İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    • ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • KURUM HAKKINDA
    • İL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ
    • GEREKLİ BELGELER
  • YAYINLAR
    • TARIM TV
    • TÜRK TARIM ORMAN DERGİSİ
    • TARIM ORMAN BÜLTENİ
    • BİTKİSEL ÜRETİM
    • HAYVANSAL ÜRETİM
    • ORGANİK TARIM İYİ TARIM
    • GIDA VE BESLENME
    • TARIMSAL ALTYAPI
    • MİRAS DEVİR SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ
    • TARIMSAL DESTEKLEMELER
    • TOPRAK, GÜBRE VE SU
    • AYDIN TARIM MASTER PLANI
    • ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ
  • COVID-19 TEDBİRLERİ
  • GIDANI KORU
  • İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • KALİTE POLİTİKAMIZ
    • SÜREÇLER
    • İŞ TANIMLARI
    • ORGANİZASYON ŞEMALARI
    • FORM VE TABLOLAR
  • TİMER
  • ANALİZ (TOP. BİTKİ, S. SUYU)
  • HAVA DURUMU
  • TARIMSAL DESTEKLER-ASKI İCMALLERİ
  • DİTAP
  • % 50 HİBE DESTEKLİ KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI
  • VALİLİK TEBLİĞLERİ
  • İRAP
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

Sazangiller ve Yayın Balığı Avlanma Yasağı Başladı

14.03.2023 / Gösterim Saysı : 226 / Arşiv

​

5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereği; İlimizde ticari ve amatör su ürünleri (sazangiller) av yasağı 01.03.2023 tarihinde başlamakta ve 31.05.2023 tarihinde sona ermektedir. Sazangiller av yasağı dönemi boyunca yayın avcılığı da aynı şekilde yasaktır. Bu tarihler arasında ticari veya amatör olarak su ürünleri avcılığı yapmak; bahsi geçen içsu balıklarını belgesiz olarak satmak, nakletmek, pazarlamak yasaktır.

      Belirtilen tarihler arasında içsu balıklarının avlanması, belgesiz nakil veya satış yapılması durumunda,  balıklar zapt edilerek idari para cezası uygulanacaktır.

      İçsu kaynaklarımızdaki balıkların üremelerine fırsat vererek nesillerinin devamını sağlamak, her daim soframızda balık görebilmek için söz konusu kurallara uyulması büyük önem taşımaktadır. 


DEĞERLİ AMATÖR BALIKÇILARIMIZ!

 

Amatör balıkçılık maddi kazanç sağlanmaksızın, kurallar çerçevesinde, sadece spor ve dinlenme amacıyla iç sular ve denizlerde yapılan balıkçılık turizmi etkinliğidir. Amatör balıkçı doğa dostudur; doğanın korunmasına ve devamlılığın sağlanmasına, avlandığı bölgedeki hayvan ve bitkilere, bunların yaşama ve üreme ortamlarına gerekli özeni gösterir.

Amatör balıkçılar arasındaki ilişkiler arkadaşlık bağları ve saygı çerçevesinde oluşur, doğa sevgisi ve korunmasının sağlanması kapsamında gelişir. Amatör balıkçı çevresindeki kişilerin bahsettiğimiz kurallara uyarak bu yöndeki gelişimine katkı yaparak, yaşanabilir bir dünya ve güzel bir gelecek çabalarına güç ve ümit verir.

                

İÇ SULARDA AMATÖR BALIKÇILIKTA UYULMASI GEREKLİ DİĞER HUSUSLAR:

  • Amatör balıkçılıkla avlanmış olan her türlü ürününün satışı, canlı olarak nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.

.Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçmez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında 2 iğne bulunabilir.

  • Akarsularda canlı yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Alabalık avcılığında kan kurdu,kemik kurdu,leş kurdu,sinek larvaları,canlı yada cansız iç su ve deniz balıkları hariç; her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.
  • Boyu 7,5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.
  • İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentlenmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır.

•Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.

•Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur.

CEZALAR:

  • Amatör avcılığın esaslarına uyulmaması durumunda 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36'ıncı maddesinin k-3 bendi gereğince 1.654,00 TL İdari para cezası kesilmekte ve elde edilen su ürünleri zapt edilmektedir.
  • Ruhsat tezkeresiz ticari su ürünleri avcılığında, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36' ncı maddesinin a-3 bendi gereği 3.310,00 TL  idari para cezası verilmekte  ve elde edilen su ürünleri zapt edilmektedir.
  • Eğer ihlal kullanımına izin verilmeyen avlanma vasıtaları ile avlanmaya kapalı bir alanda veya av yasağı döneminde yapılmışsa, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 36'ıncı maddesinin (k) bendi gereği 5.628,00 TL idari para cezası verilmekte ve elde edilen su ürünleri ile istihsal vasıtaları zapt ve mahkemece müsadere edilmektedir.

 DENETİM:

(1) Tarım ve Orman Bakanlığı  teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri koruma ve kontrolle görevlidir.

(2) Koruma ve kontrolle görevli olanlar, 1380 sayılı Kanun kapsamına giren kabahatler hakkında tutanak tutmak, kabahatte kullanılan istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el koymak, anılan Kanunun ek 3 üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.


Fotoğraf Galerisi (1)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Çilek Üreticilerimizin Dikkatine
  • "Kooperatif Kuruluşu Ve Çalışmaları" Eğitimi V ...
  • Şubat Ayı Gıda Güvenliği Çalışmalarımız
  • Ekşilik Böceklerine Karşı Mücadele Zamanı
  • Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerının De ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Adnan Menderes Mahallesi 508 Sokak DışkapıNo:1/A 09010 AYDIN

  • Telefon : 0256 211 30 00 (4 Hat)

  • Faks : 0256 211 30 10

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​