Aydın İlinde faaliyet gösteren Hazır Yemek, Tabldot ve Meze Üreten işyerlerine Müdürlüğümüz İncir Toplantı Salonunda 20.03.2019 tarihinde "Özel Hijyen Şartları, Personel Davranış Kuralları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması" konulu Eğitim Semineri düzenlenmiştir.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen SEZER yaptığı Açılış Konuşmasında; Güvenilir Gıda günümüzde giderek daha fazla önem kazanan bir kavram haline gelmiş olup, yasal açıdan yeni uygulamalar gündeme gelmektedir. Tüketiciler de bu konuda her geçen gün biraz daha bilinçlenmektedir. Risk açısından önemli bir sektör olan Hazır yemek, tabldot ve meze üreten işyerlerinin, hijyen kurallarına uygun üretim yapması gerektiğinin altını çizmiştir.
İl Müdürü Ahmet ÖKDEM yaptığı konuşmada; Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri Ülkemizde çiftlikten sofraya etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimi sağlamaktır. Bu amaçla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten yerlerinin Bakanlığımız tarafından denetlendiğini belirtmiştir.
Açılış Konuşmalarının ardından İl Müdürlüğü personelince ; işletmelerde personel davranış kurallarının önemi, İstihdamı Zorunlu Personellerin sorumlulukları, işletmelerin fiziki olarak taşıması gerektiği hususlar, bu hususlara dikkat edilmemesi durumunda uygulanacak yasal işlemler, gıda işletmelerinde hammadde alımından son ürün çıkışına kadar dikkat edilmesi gereken konular, besin kirlenmesi, çapraz bulaşma, gıda muhafazası, gıda zehirlenmelerine sebep olan etmenler ve bu etmenlerin bertaraf edilmesi için yapılması gerekenler gibi önemli konularda slayt gösterisi eşliğinde bilgi verilmiştir.
Söz konusu Eğitim Seminerine; işletme yöneticileri, istihdamı zorunlu personeller ile mutfak ve servis elemanlarının bulunduğu toplam 101 kişi katılmış olup, eğitim sonunda tören düzenlenerek, İl Müdürümüz Ahmet ÖKDEM ve Şube Müdürümüz Figen SEZER tarafından tüm katılımcılara Eğitime Katılım Belgeleri verilmiştir.